• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult bidrar till stort lyft på Folkungagatan

Bygg & Konsult bidrar till stort lyft på Folkungagatan

May 3, 2024

Det började med en brandtrappa som behövde byggas och ett företag som rekommenderade Bygg & Konsult som lämplig totalentreprenör. Genom nära dialog med Lincoln Fastigheter har uppdraget expanderat.
– Ständig kommunikation gör att vi kan lösa alla utmaningar i takt med att de dyker upp, säger Anders Svensson, projektledare på Bygg & Konsult.

Arbetet inleddes tidigt i våras och kommer att pågå till efter semestrarna. När det så småningom står klart kommer lägenhetshusen på Folkungagatan vid Stampen i centrala Göteborg ha fått en ny brandtrappa, nytt tak, ny fasad, nya fönster och balkonger.

– Fastigheten är byggd 1936. Att renoveringsbehov hittas när man börjar jobba med byggnaden är helt naturligt, och det är positivt att fastighetsägaren tar det på allvar och väljer att åtgärda det. Det kommer att bli ett rejält lyft, säger Anders Svensson.

Projektet sysselsätter kontinuerligt mellan fem och åtta yrkesarbetare inklusive underentreprenörer – och än så länge flyter arbetet på enligt plan. Som exempel kan nämnas att takbytet i stort sett är slutfört.

Projektledare Anders Svensson ser ljust på det arbete som nu fortlöper. Samarbetet mellan Bygg & Konsult och Lincoln Fastigheter är nytt, men Anders beskriver att en väldigt välfungerande dialog tagit form och att fastighetsägaren är måna om att råda bot på alla eventuella bekymmer som dyker upp under arbetets gång.

Ett exempel är fasadbytet, som från början inte var en del beställningen. Men när det stod klart att det var nödvändigt var alla inblandade flexibla och såg till att prioritera det som krävdes för att skapa förutsättningar för ett lyckat slutresultat.

– Vi ska försöka hamna så nära ”bullseye” det bara går, avslutar Anders Svensson.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se