• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult bygger nya växthus för Gårdstensbostäder

Bygg & Konsult bygger nya växthus för Gårdstensbostäder

June 27, 2024

Bygg & Konsult expanderar nu Gårdstensbostäders växthusprojekt med ytterligare två växthus på Lindgården och Bokgården. Dessa växthus, som planeras vara färdiga i september, följer efter de två tidigare växthusen på Oxelgården och ingår i den långsiktiga planen att bygga totalt sju växthus i området.

Nyligen inleddes byggnationen av två nya växthus för Gårdstensbostäder. Dessa växthus, belägna på Lindgården och Bokgården i Gårdsten, är en fortsättning på ett tidigare framgångsrikt projekt där två växthus redan har byggts.

– De första två växthusen var en del av det ursprungliga projektet. De nya växthusen har lösts ut som optioner av Gårdstensbostäder, vilket visar på ett stort intresse från både hyresgäster och beställare, berättar Linnea Kiiskinen, projektledare på Bygg & Konsult, och fortsätter:

– Vi fick dessutom nyligen klart att vi får uppdraget att bygga ytterligare tre växthus, som ska slutföras under 2024 och 2025.

Gårdstensbostäder har valt att satsa på dessa växthusprojekt för att stärka den sociala hållbarheten i området. Hållbarhet är en central aspekt av projektet, där återbruk av material har varit en viktig del av byggprocessen.

– Det har varit ett jättehögt intresse från hyresgästerna, och Gårdstensbostäder är väldigt måna om att bidra till social hållbarhet. Samtidigt har vi på Bygg & Konsult haft hållbarhet i åtanke genom att återanvända material, bland annat markplattor och mursten från tidigare projekt, för att bygga växtbäddar, säger Linnea.

Byggnationen av de två nya växthusen påbörjades strax efter årsskiftet och förväntas vara klar i september, med förbesiktning planerad till slutet av juni.

– Vi siktar på att ha allt arbete nästintill klart till förbesiktningen. Slutbesiktningen är planerad till augusti, men vårt mål är att vara klara med vår del redan i juni, avslutar Linnea.

 

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se