• Hem
  • Nyheter
  • Gammal byggnad blir till toppmodernt kontor

Gammal byggnad blir till toppmodernt kontor

November 17, 2022

Kyrkogatan 26, som tidigare varit mattaffär i många år, står idag färdigt som moderna, fräscha kontorslokaler. Men resan dit har inte varit lätt, den gamla byggnaden har inneburit utmaningar som inte alltid har gått att förutspå. Renoveringen har varit komplicerad och utmanande, med ett plötsligt avbrott mitt i bygget. Trots det har hantverkarna gjort ett utmärkt arbete och lyckats förvandla byggnaden till ett modernt kontor i en gammal, sned byggnad.

Redan i februari stod Bygg & Konsults hantverkare redo att påbörja byggnationen av det gamla huset på Kyrkogatan 26. Renoveringen startade och man insåg snabbt att det inte skulle bli ett helt enkelt projekt. Gamla byggnader innebär nämligen ofta problem som inte går att förutspå. Ett sådant problem som upptäcktes på Kyrkogatan var att byggnadens tidigare golv stod snett. Det innebar i sin tur att hela golvplattan var i behov av förstärkning och bottenplanet behövde bilas upp. Men inte långt innan det förväntade slutdatumet lades bygget på is. Säkerheten behövde förstärkas och Bygg & Konsult stod inför nya utmaningar.

– Gamla byggnader är inte alltid problemfria. Konstruktörerna instruerade oss att avbryta arbetet då man behövde hitta en säkerhetslösning för byggnaden, med syfte att förstärka och förbättra golven och taken i lokalerna, säger Björn Hallersjö, projektledare på Bygg & Konsult.

Man beslutade sedan om gjutna bärande pelare och ingjutna förstärkningar som lösning på säkerhetsproblemet, och kort efter att konstruktörerna kommit fram till lösningen var Bygg & Konsult tillbaka i lokalerna för att återuppta arbetet.

– Vi är mycket nöjda över resultatet. Det har varit ett spännande arbete att projektleda och mina kollegor har gjort ett utmärkt arbete, när man besöker byggnaden idag minns man knappt hur det såg ut tidigare. Vi motiveras alltid av att ta oss an utmaningar, och i sådana projekt blir det dessutom extra kul att se slutresultatet, berättar Björn.

 

– Det är med glädje jag kliver in i kontorshuset på Kyrkogatan idag. Husets historia är bevarad med stolthet samtidigt som planlösningar och funktioner är moderna. Bygg & Konsults omsorg för renoveringen har varit fin att följa och jag som beställare har känt mig trygg genom hela projektet. Genom tydlig kommunikation, med såväl mig som hyresgästen, är den färdiga produkten på många sätt bättre än vi vågade hoppas på när husets utmaningar blev synliga. Bygg & Konsult är en medspelare med lösningsfokus, säger Björn Tomlin Osbeck, projektledare på Stena Fastigheter.

Den 600 kvm stora byggnaden på Kyrkogatan 26 i Göteborg står idag färdig. Lokalerna har blivit toppmoderna kontor med fina bevarade originaldetaljer, som stuckaturer och kakelugnar, för Stena Fastigheters hyresgäster. Med några få justeringar som återstår kan projektet fastställas som avslutat sedan september.

 

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se