• Hem
  • Nyheter
  • Kontorslokaler blir till 800 kvadratmeter BUP-mottagning

Kontorslokaler blir till 800 kvadratmeter BUP-mottagning

February 3, 2023

I en gammal kontorslokal i Stenungssund pågår just nu byggnationen av en ny BUP-mottagning. Med pågående butiksverksamhet nedanför måste Bygg & Konsults arbetsuppgifter anpassas efter butikernas öppettider, utan att tumma på krav och kvalitet.

Det som en gång varit ett kontorslandskap ska nu bli BUP-mottagning i Stenungstorg Centrum. Den 800 kvadratmeter stora lokalens golv har flytspacklats och slipats, och det börjar bli dags påbörja byggnationen av väggarna till mottagningens insida. Med höga tillgänglighetskrav och genomgående ljudisolering i lokalen krävs ett flexibelt arbete med bred kompetens inom den här sortens byggverksamhet.

Byggnaden, vars BUP-mottagningens nya lokaler ska vara i, är relativt gammal vilket gör underlaget svårt att förutspå. Av den anledningen krävs en kontinuerlig dialog med arkitekten för att justera och planera efter eventuella överraskningar som uppkommer.
– Det händer att man stöter på oanade installationer när golvet öppnas upp. Då gäller det att vara snabb med att tänka om och planera annorlunda, berättar Jonas Broman, projektledare på Bygg & Konsult.

I äldre byggnader är oanade installationer ingen överraskning, snarare tvärtom, berättar Jonas och fortsätter:
– Vid renovering av äldre fastigheter får man nästan räkna med oförutsedda uppsättningar eller installationer som påverkar mer eller mindre. Men vi är ett skickligt team med flera snickare på plats, så det är inga konstigheter.
– Det som gör just det här projektet speciellt är att butikernas verksamhet måste tas i beaktning när vi renoverar. Snickaryrket är ofta förknippat med högljudda arbetsuppgifter men här är vi noga med att genomföra alla arbetsuppgifter som väsnas innan butikerna öppnar.

Projektet påbörjades i oktober 2022 och planeras avslutas i slutet av juni 2023. Beställaren för projektet är Citycon.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se