• Hem
  • Nyheter
  • Lär känna Björn: En återvändare med fokus på dialog

Lär känna Björn: En återvändare med fokus på dialog

June 22, 2024

För femton år sedan började Björn Hallersjö jobba som snickare på Bygg & Konsult. Efter en vända som egenföretagare valde han att komma tillbaka till företaget 2019. Den här gången i rollen som projektledare.
– Jag trivs väldigt bra med kollegorna. Vi har högt i tak och en väldigt prestigelös kultur, säger han.

I grunden är Björn snickare och det var i den rollen han allra först började jobba på Bygg & Konsult 2009. När han efter drygt tre år valde att lämna bolaget gjorde han det med viss tvekan:

– Jag trivdes bra på Bygg & Konsult redan då, men ville prova på att driva företag.

Sju år som egenföretagare blev det, sedan lockade en återkomst till Bygg & Konsult, där Björn numera arbetar som projektledare för Byggservice. En roll han trivs i – inte minst tack vare variationen:

– Det är en väldig bredd på våra projekt. Både utifrån platsen där arbetet ska ske, hur stort projektet är och hur länge det ska pågå. Jag tycker det är kul att få hålla på med olika saker och lära mig nytt, berättar BjörnHallersjö.

Dialog är nyckeln till framgång
Vilka färdigheter krävs för att bli en lyckosam projektledare inom byggservice? Enligt Björn Hallersjö handlar allt om dialog och om att verkligen lyssna. Både när kundens önskemål kan tillgodoses, och när andra vägar behöver tas.

– Jättemycket handlar om att lyssna. Att ta sig tiden att verkligen förstå kundens önskemål. Kan vi inte möta det som kunden önskar gäller det att vara konstruktiv och hitta ett annat, minst lika bra alternativ.

Utöver mängder av samtal med kunder, kollegor och leverantörer fylls Björns arbetsdagar med fokus på ramavtal, men också en del kalkyl, när projekten är lite mindre.

Som exempel på ett lyckat projekt lyfter Björn de fem byggnaderna på Konstepidemin som renoverats utvändigt. Projektet har genomförts under Björns ledning – och snart går det i mål. Med en budget på över 8 miljoner kronor är projektet ovanligt stort för att landa på byggservice, men kopplat till det resonerar Björn återigen kring kulturen på Bygg & Konsult:

– Det är inte hugget i sten vem som ska göra vad. Vi hjälper varandra utifrån vem som har kapacitet och vi utgår från vilken kompetens som lämpar sig bäst, från projekt till projekt. Med det arbetssättet ger vi våra kunder bästa möjliga leverans, avslutar Björn.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se