• Hem
  • Nyheter
  • Minskar klimatavtryck med 81 ton CO2 per år genom byte till elbilar

Minskar klimatavtryck med 81 ton CO2 per år genom byte till elbilar

December 16, 2022

Redan under början av 2023 kommer Bygg & Konsult att byta ut 62 procent av sin bilflotta till elbilar, en omställning som inget annat mindre eller medelstort byggföretag i Göteborgsregionen gjort tidigare. Den nya fordonsstrategin innebär dessutom att 100 procent av bilflottan kommer att vara eldriven fram till 2025.
– Bytet till elbilar är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och ett steg i rätt riktning i syfte att reducera vårt klimatavtryck. Bara genom omställningen till elbilar minskar vi vårt klimatavtryck med upp till 81 ton koldioxid per år, säger Philip Eliasson, vice VD på Bygg & Konsult.

Omställningen mot ett grönare arbetssätt och en lägre klimatpåverkan har länge varit på agendan för Bygg & Konsult. Därav var beslutet om en grön omställning på fordonsfronten ett givet steg. Innan 2025 ska Bygg & Konsult ha bytt ut hela sin bilflotta på över 30 fordon till elbilar och redan under våren 2023 kommer 62 procent vara utbytta.

– Elektrifieringen är framtiden. Förr eller senare kommer alla behöva göra omställningen från fossildrivna bilar till elbilar, varför inte göra det så fort som möjligt. Företag har ett viktigt ansvar och har möjlighet att göra stor skillnad när det kommer till miljöpåverkan. Därför hoppas vi att fler företag i branschen inspireras och går samma väg, säger Philip.

I Göteborgsregionen har inget annat byggföretag i samma storlek som Bygg & Konsult gjort en så pass omfattande och snabb omställning till elbilar. Genom att byta från fossildrivna- till eldrivna bilar kommer utsläppen minska med upp till 81 ton koldioxid per år. Den nya fordonsstrategin har tagits emot väl av såväl kunder som andra aktörer i branschen.

– Vi har diskuterat beslutet med ett flertal av våra beställare och fått jättebra respons. Samtidigt har vi fått många frågor om hur det kommer att fungera rent praktiskt i och med att räckvidden inte är helt optimal alla gånger. Men vi har arbetat fram lösningar under nästan ett års tid och är både säkra på att det kommer att fungera och att det är rätt beslut, säger Philip och fortsätter:
– Vår förhoppning är att fler företag hakar på initiativet, inte minst företag i samma storlek som vi som har möjlighet att agera snabbare än större bolag. Vi har visat att det går att göra en snabb omställning om man vill.

Sammanlagt är det i dagsläget 21 beställda elbilar som beräknas levereras under början av 2023. På tjänstemannasidan kommer 100 procent av bilflottan bestå av miljöbilar redan under nästa år.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se