• Hem
  • Nyheter
  • Brandsäkring i köpcentrum – mitt i julhandeln

Brandsäkring i köpcentrum – mitt i julhandeln

December 22, 2022

Sedan i början av december har Linnea Kiiskinen, projektledare, tillsammans med kollegorna på Bygg & Konsult arbetat med ett lite annorlunda projekt i Stenungssund. Projektet gäller brandsäkring av lägenheterna i Stenungstorg Centrum, på andra våningens loftgång. Detta innebär rivning av fasad och byte av dörrar och fönster, samtidigt som ytan på loftgången måste användas effektivt för att kunna få plats med såväl arbetare som material.

– Det som är speciellt med projektet är att vi arbetar inne i ett köpcentrum. Just i december månad är jag väldigt tacksam för att arbetet sker just här, eftersom vi slipper kylan och rusket utanför, berättar Linnea Kiiskinen, projektledare på Bygg och Konsult.

Projektet befinner sig i ett relativt tidigt stadie, men redan nu är det konstaterat att julhandeln kommer att påverka projektets byggtid. Ventilationen som dessutom ska räcka till butikerna är nämligen i behov av demontering för att projektet ska kunna genomföras. På grund av julhandeln, dagarna då köpcentrumet har sina bästa försäljningsdagar, får demonteringen av ventilationssystemet vänta till efter årsskiftet – något som kommer att påverka byggtiden. Men det är inga större problem menar Linnea.

– Hittills har projektet gått bra och alla är glada över att vi är här. Människorna som bor här verkar inte störas överdrivet mycket av vår närvaro, vilket underlättar vårt arbete. Ventilationen innebär bara en liten försening, och sådant får man räkna när man arbetar med projekt som är planerade strax innan julen, avslutar Linnea.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se