• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult delaktiga i uppdragering av vind på Göteborgs Centralstation

Bygg & Konsult delaktiga i uppdragering av vind på Göteborgs Centralstation

April 5, 2024

Göteborgs stora knytpunkt med över 250 tågavgångar dagligen fortsätter att rustas upp. Den här gången var det ventilationsföretaget Climacare som fick i uppgift att uppgradera vinden i den K-märkta byggnaden på centralen. I projektet tog de hjälp av Bygg & Konsult, representerade av Michael Emanuelsson, som fungerade som byggledare.

– Vi tog hjälp av Michael eftersom vi vet att det är en professionell och noggrann person med stor erfarenhet av arbeten på Centralstationen och god förståelse för beställarens önskemål, säger Natik Al Tayyar, entreprenadchef på Climacare.

Själva upprustningen bestod bland annat i att bygga nya landgångar och huvar, bygga en ny vägg, lägga plastmatta och sätta in nya luckor. Alla inblandade var överens om att säkerheten var av stor betydelse och att arbetet därför skulle få ta den tid som behövdes. Arbetsplatsolyckor ska alltid undvikas med alla tänkbara medel. Men i det här fall var det lite extra viktigt, eftersom exempelvis en ambulansutryckning till en så folktät plats som centralstationen skulle få stora konsekvenser för många människors vardagsliv.

– Arbetet skedde på en vind, och vi såg ingen anledning att vara fler på vinden åt gången, än vad som är säkert. Det hela sköttes med stor noggrannhet. Både vi och beställaren är väldigt nöjda. Med arbetsprocessen, och även resultatet, säger Natik Al Tayyar.

Om ett par veckor ska arbetet besiktigas. Även Michael Emanuelsson ser positivt på såväl processen som resultatet:

– Climacare har gjort ett bra arbete, och det har varit givande att vara med och hjälpa till, säger han.

För att få till ett bra resultat har logistiken varit en faktor att ta hänsyn till. Vid arbetsplatsen byggdes såväl ställning som trapptorn. Dessutom levererades material både nattetid och tidiga morgnar. Att byggnaden är K-märkt innebar också att en del anpassningar var nödvändiga – och där var Michaels erfarenhet av projekt vid Centralstationen mycket användbar.

För Bygg & Konsult är det här en ovanlig form av uppdrag, och därför ett ganska bra exempel på vad bolaget menar när de säger sig ha en förkärlek för komplexa projekt.

– Som bolag vill vi vara med och bidra på många olika sätt, i både små och stora projekt. I det här fallet har vi fått till ett kanonbra samarbete och en bra leverans tillsammans med Climacare, avslutar Michael Emanuelsson, arbetschef på Bygg & Konsult.

Foto: Tony Webster

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se