• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult hjälper Swedavia att skapa en bullerfri miljö runt flygplatserna

Bygg & Konsult hjälper Swedavia att skapa en bullerfri miljö runt flygplatserna

October 10, 2023

Svenska flygplatsoperatören Swedavia har vidtagit betydande åtgärder för att minska bullerstörningar och förbättra livskvaliteten för de boende i närheten av Landvetter och Arlanda flygplats. Med över 40 fastigheter belägna vid inflygningslederna för start och landning, vände sig Swedavia till Bygg & Konsult för att genomföra de komplexa bullerisoleringsprojekten.

 Det arbete som Bygg & Konsult utför syftar till att skapa en ljudisolerad miljö i fastigheterna, skyddande från flygplansbuller. Åtgärderna omfattar utbyte av fönster och dörrar, tilläggsisolering på både inre och yttre väggar samt isolering av taket. Efter noggrant genomförda ljudmätningar vid varje fastighet har skräddarsydda lösningar skapats för att säkerställa en trivsam och bullerfri boendemiljö.

– Det förekommer variationer i behovet beroende på om det är öst- eller västsidan av fastigheten. Därför anpassas våra lösningar efter varje fastighets unika krav och arkitektur –och det är av yttersta vikt att de nya fönstren smälter in och kompletterar fastighetens befintliga utseende, förklarar Björn Hallersjö, projektledare på Bygg & Konsult.

För att minska miljöpåverkan ger Bygg & Konsult de boende möjlighet att behålla de befintliga fönstren och dörrarna som ersätts. Om de väljer att inte behålla de gamla fönstren och dörrarna, tar Bygg & Konsult i stället hand om dem och ser till att de återanvänds på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Renoveringarna kommer att pågå fram till årsskiftet.

– Vi är glada över att ha blivit valda som entreprenörer för det här initiativet. Tillsammans med Swedavia har vi implementerat omfattande åtgärder för att minska ljudnivåerna och skapa en mer behaglig livsmiljö för de boende, avslutar Björn Hallersjö.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se