• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult inleder projekt för en förbättrad arbetsmiljö på Härryda Kommunhus

Bygg & Konsult inleder projekt för en förbättrad arbetsmiljö på Härryda Kommunhus

November 10, 2023

Under hösten har Bygg & Konsult inlett ett projekt för att förnya ventilationssystemet på Härryda kommunhus. Uppgraderingen inkluderar en höjning av ventilationsutrymmet som är direkt anslutet till taket. Det innebär att en stor del av arbetet utförs uppe på byggnaden. Projektet inleddes i början av oktober och förväntas pågå fram till mars 2024. Verksamheten fortgår som vanligt under projektets gång.

Projektet för Härryda kommunhus satte i gång med full kraft i början av oktober, med ett tydligt mål: att förbättra arbetsmiljön för de anställda genom att uppgradera ventilationssystemet. Det innebär att den befintliga ventilationen ersätts av ett nytt system som kräver att taket höjs. Mycket av arbetet kommer därmed att genomföras på byggnadens tak.

– Att utföra arbete på tak är en utmaning, och vi prioriterar alltid säkerheten. Genom att samarbeta med vår underleverantör, TBS, har vi tillgång till ställningar och bygghissar som underlättar arbetet och garanterar säkerheten, säger Lasse Carlsson, projektledare på Bygg & Konsult och fortsätter:
– Dessutom kommer arbetsplatsen att skyddas från väderpåverkan med hjälp av vädertält – särskilt viktigt med tanke på de skiftande väderförhållandena som höst och vinter kan innebära.

Med hållbarhet i fokus

För Bygg & Konsult är hållbarhetsperspektivet en central och prioriterad aspekt i alla projekt. I planeringen av ventilationsprojektet i Härryda kommunhus är målsättningen att en betydande del av det befintliga konstruktionsmaterialet ska återanvändas. Utöver detta är även hanteringen av avfall en väsentlig aspekt. Bygg & Konsult har implementerat en ansvarsfull ansats genom att sköta deponeringen på plats. Det innebär att de avfallsprodukter som inte kan återvinnas eller på annat sätt återbrukas kommer att hanteras och sorteras direkt på arbetsplatsen och sedan vidare för deponi.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se