• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult samarbetar för en klimatneutral bransch

Bygg & Konsult samarbetar för en klimatneutral bransch

January 27, 2023

För Bygg & Konsult är hållbarhet en högt prioriterad fråga – både när det kommer till val av byggmaterial och byggnadsdelar, och miljöeffektiva arbetsmetoder. Därför var initiativet att samverka i Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande ett givet beslut.
– För oss är det en självklarhet att diskutera och dela med oss av hur vi arbetar med hållbarhet, för att på så vis förhoppningsvis inspirera andra, säger Philip Eliasson, vice VD på Bygg & Konsult.

Bygg- och anläggningssektorn står för en stor del av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser och under de senaste åren har frågan om en klimatneutral bransch vuxit sig allt större. För Bygg & Konsult har hållbarhetsfrågor varit på agendan under en längre tid, och enligt Philip Eliasson var det en självklarhet att ansluta till Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande.

– Vi tycker att det är jättebra med en plattform där bolag tillsammans kan arbeta fram lösningar i syfte att arbeta mer hållbart. Det är väldigt öppet utan någon som helst konkurrensaspekt, vilket är oerhört viktigt. Som företag bör man snarare uppmana fler till att anamma hållbara initiativ och lösningar. När det kommer till hållbarhet är det inte en fråga om konkurrens, säger Philip Eliasson.

Göteborgs plattform för hållbart byggande är ett initiativ av Göteborgs Stad för bygg- och anläggningssektorn. Syftet med plattformen är att aktörer tillsammans ska ha möjlighet att utbyta idéer, erfarenheter och kunskap i syfte att främja utvecklingen mot en klimatneutral byggbransch. Sedan starten i november 2022 är det drygt 100 aktörer som har anslutit till plattformen.

För oss är det oerhört betydelsefullt att företag inom byggsektorn, som Bygg & Konsult, ansluter sig till Göteborgs plattform för klimatneutralt byggande. Tillsammans kan vi effektivt minska klimatpåverkan i praktiken tack vare att flera aktörer samlas och delar sina kunskaper, metoder och material för att möjliggöra omställningen till en klimatneutral bygg- och fastighetsbransch, säger Susan Runsten, processledare på Business Region Göteborg.

Plattformen innebär både fysiska möten, som föreläsningar och workshops, och digitala diskussionsforum. Däribland en grupp på LinkedIn där anslutna aktörer kontinuerligt kan dela med sig av sitt, och ta del av andra företags, hållbarhetsarbete och klimatneutrala lösningar.

– Att samla så många aktörer på en och samma plattform där metoder, material och tekniker öppet diskuteras är otroligt effektivt – det möjliggör en ständig kunskapsöverföring i syfte att arbeta mer hållbart.
– Min uppfattning är framför allt att mindre aktörer, som oss, kan agera snabbare jämfört med större företag. Därför hoppas jag att fler mindre och medelstora företag ansluter till plattformen. Om vi alla hjälps åt och agerar tillsammans kan det göra en otrolig skillnad för byggbranschens miljöpåverkan, och det gäller inte bara stora byggbolag och aktörer – det gäller alla, avslutar Philip Eliasson.

Läs mer om Göteborgs plattform för hållbart byggande här: https://www.businessregiongoteborg.se/innovation-samverkan/innovation-samverkan/hallbar-utveckling/goteborgs-plattform-for-klimatneutralt-byggande

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se