• Hem
  • Nyheter
  • Bygg & Konsult utökar samarbetet med Familjebostäder: Tre nya miljöhus på gång

Bygg & Konsult utökar samarbetet med Familjebostäder: Tre nya miljöhus på gång

October 11, 2023

Bygg & Konsult har nyligen inlett ett projekt i samarbete med Familjebostäder i Bergsjön, Göteborg. Planen är att färdigställa tre nya miljöhus redan innan årets slut – något som kommer att ha positiva effekter både för de boende och miljön i området.

I den inledande fasen av projektet har Bygg & Konsult genomfört en förflyttning av två befintliga cykelhus för att ge utrymme åt de kommande miljöhusen. Det innebär att det först ska gjutas en ny grundplatta, innan byggnationen av de nya miljöhusen kan påbörjas. Varje miljöhus kommer att omfatta en yta på ungefär 50 kvadratmeter och kommer att vara utrustade för att möjliggöra korrekt avfallssortering för de boende i området.

– Det här projektet är en totalentreprenad, vilket innebär att vi ansvarar för alla aspekter av byggprocessen. Det inkluderar inte bara själva byggandet av miljöhusen utan även koordinering av arbetet och att säkerställa att alla delar i projektet flyter smidigt, berättar Jonas Broman, projektledare på Bygg & Konsult och fortsätter:

– Då projektet äger rum mitt i ett bostadsområde, är det av högsta prioritet att vi tar hänsyn till de boendes välbefinnande. Detta gör vi bland annat genom att undvika högljutt arbete utanför de vanliga arbetstiderna.

Som en del av hållbarhetsengagemanget på Bygg & Konsult återbrukas markplattorna från de befintliga cykelhusen, vilket minskar avfall och resursanvändning. Detta är ett exempel på hur Bygg & Konsult strävar efter att minimera påverkan på miljön i varje projekt som genomförs.

– Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med Familjebostäder i Bergsjön och att skapa dessa tre nya miljöhus som kommer att vara till nytta för de boende och för miljön som helhet, avslutar Jonas Broman.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se