• Hem
  • Nyheter
  • Utmaningar med gamla lutande byggnader

Utmaningar med gamla lutande byggnader

July 23, 2022

Renovering av gamla byggnader är komplicerat och kräver kunskap och tålamod. För att lyckas är det viktigt att inblandade hantverkare tycker om just den typen av projekt och att förutsättningar och planer ganska ofta förändras. Ett sådant exempel är Stena Fastigheters fastighet Kyrkogatan 26.

Bygg & Konsult har fått i uppdrag av Stena Fastigheter att totalrenovera Kyrkogatan 26. Fastigheten ska utgöra kontor för ett företag som flyttar in så fort projektet är avslutat.

– De stora utmaningarna är som alltid när det handlar om gamla byggnader; att det inträffar väldigt mycket som inte går att förutse, säger Bygg & Konsults projektledare Björn Hallersjö.
– Här är till exempelvis hissen ett komplicerat projekt eftersom vi behövt bila upp bottengolvet och sänka hela hissgropen för att en modernare hiss ska få plats.

En ytterligare utmaning är att huset står snett, därav smeknamnet – det lutande tornet i Göteborg. Golvet lutar nämligen 40 centimeter från det ena hörnet till det andra. Det är komplicerat eftersom att det inte går att räta upp utan att golvytan höjs ända upp till elementen i huset. På bottenplan har vi dock bilat upp golvet och höjt det ordentligt för att det ska bli en jämnare golvyta och på så sätt skapa enklare framkomlighet.

Som tidigare nämnt är projektet relativt utmanande, det är ett gammalt hus med mycket fina detaljer som ska bevaras. Kakelugnar, en ursprunglig trädörr, stuckaturen samt trappräcket är exempel på sådant som ska behållas. Samtidigt ska trappräcket moderniseras för att undvika skador. Detta görs genom en slags täcksida av glas på räckets utsida.

För Bygg & Konsult är detta ett roligt och spännande projekt, där den blivande hyresgästen är engagerad i renoveringen och inte sällan vill göra ändringar och småjusteringar.

– Varje liten ändring måste sedan godkännas av fastighetsägaren Stena Fastigheter och därefter börjar det intressanta arbetet med hur vi på Bygg och Konsult ska lösa önskemålen rent praktiskt, berättar Björn.

Projektet beräknas vara klart i slutet på augusti och därefter flyttar hyresgästen in i sitt framtida kontor, där dom kommer sitta och arbeta med ett generöst ljusinsläpp och utsikt över Domkyrkan.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se