• Hem
  • Nyheter
  • Drömmen om ett nytt växthus i Gårdsten går i uppfyllelse

Drömmen om ett nytt växthus i Gårdsten går i uppfyllelse

June 20, 2022

Nu står det klart att Gårdstensbostäder tillsammans med Bygg & Konsult ska bygga ytterligare ett efterlängtat växthus beläget i Gårdsten. Växthuset, som förväntas vara klart i slutet av november, är ett av många planerade projekt för att göra Gårdsten till en grönare statsdel och stärka gemenskapen. Det kommer att bli en plats för umgänge och odling som till stor del byggs av återbrukade markplattor, vilket går helt i linje med Bygg & Konsults kretsloppstänk.

– Det är ett spännande projekt som nyligen påbörjats. Jag ser verkligen fram emot det eftersom jag gillar att växthuset både känns aktuellt med ett hållbarhetstänk och för att det dessutom är oerhört efterlängtat av grannarna, säger Linnea Kiiskinen som är projektledare på Bygg och Konsult.

Bygget är väldigt välkommet av de som bor i området. Växthuset kommer att bli ett trevligt utrymme för grannarna, där de tillsammans kan odla önskade växter och örter, och på så sätt bidra till vårt ekosystem. I ett tidigare byggt växthus kan man se hur tomatplantor och andra växter frodas och underhålls av de boende i huset, vilket känns lovande inför kommande projekt.

– Jag mötte en man på gården som frågade mig om bygget äntligen ska dra i gång. Han verkade ivrig och berättade att han redan hunnit påbörja sin planering av inköp av fröer sedan ett tag tillbaka, berättar Linnea.

Växthuset planeras att byggas samman med huset som en integrerad del. Där halva delen är belägen under bostäderna, och andra halvan leder ut på gården dit solen når och kan värma. Bostadshuset kommer att agera som en grundpelare för växthuset, som till synes kommer att bli en naturlig utbyggnad med egen entré från gården.

– Den stora utmaningen blir att inte väsnas för mycket för att undvika att störa de boende i området. Projektet är efterlängtat och kommer därför förmodligen inte att bli ett störningsmoment för grannarna om allt går som planerat, avslutar Linnea.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se