• Hem
  • Nyheter
  • Från kontorslandskap till 800 kvm stor BUP-mottagning

Från kontorslandskap till 800 kvm stor BUP-mottagning

June 30, 2023

Efter cirka åtta månaders arbete går projektet med den nya BUP-mottagningen i Stenungsund mot sitt slut. Det som tidigare var en 800 kvadratmeter stor lokal för kontor- och affärsverksamhet har rivits ut och omvandlats till en helt ny lokal.
– Både vi och slutkunden är jättenöjda med resultatet. Det är första gången som jag personligen arbetar med Bygg & Konsult, men förhoppningsvis inte den sista, säger Henrik Werneskog, projektledare från Pilotage för Citycon.

I oktober 2022 inleddes arbetet med byggnationen av en ny BUP-mottagning i en tidigare kontors- och affärsverksamhetslokal i Stenungstorg Centrum. En fullständig ombyggnad genomfördes där hela lokalen, inklusive alla innerväggar, revs ut och en helt ny lokal byggdes från grunden. Efter många månaders arbete stod den nya BUP-mottagningen klar för slutbesiktning den 27 juni.

Lokalen, med en yta på 800 kvadratmeter, är placerad mellan butikslokaler på den nedre våningen och bostadslägenheter på den övre våningen. För att minimera störningar för både pågående butiksverksamhet och de boende, har det krävts anpassning och samordning.

– Butikernas verksamhet, och de boende i lägenheterna ovanför, har givetvis behövt tas i beaktning under hela projektet. Det är visserligen en utmaning och kräver såväl bra kommunikation som samordning, men vi har bred erfarenhet av sådana projekt så det har inte varit ett allt för stort hinder, säger Jonas Broman, projektledare på Bygg & Konsult.

En ytterligare utmaning har varit att byggnaden är relativt gammal, vilket har inneburit att vissa befintlighetsritningar inte har funnits uppdaterade för ett flertal rör samt styr- och elledningar.

– Vi har stött på några oanade installationer och överraskningar, vilket har krävt en hel del detektivarbete. Då gäller det att vara snabbtänkt och hitta nya lösningar, berättar Jonas.

Beställaren för projektet är Citycon, som Bygg & Konsult har arbetat med under drygt tre år i flera projekt.

– Samarbetet har fungerat jättebra. Eftersom det var ett större projekt har vi haft kontakt flera gånger i veckan, och kommunikationen har varit oerhört viktig. Och just kommunikation är en av flera aspekter som har fungerat väldigt bra, men även deras engagemang och ansvarstagande genom hela projektet, säger Henrik Werneskog, projektledare från konsultbolaget Pilotage för Citycon.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se