• Hem
  • Nyheter
  • Hyresanpassning för cirkulära lösningar

Hyresanpassning för cirkulära lösningar

April 19, 2023

Sedan slutet av februari har Bygg & Konsult arbetat med ett intressant projekt i Högsbo industriområde, närmare bestämt i den nya stadsdelen Humlestaden. Projektet innebär en hyresanpassning av det som ska bli produktionslokal för energilager samt kontor för företaget BatteryLoop.
– Det är ett mindre, men samtidigt väldigt spännande, projekt. Framtiden är elektrisk och BatteryLoops affärsidé känns verkligen rätt i tiden – samtidigt som det linjerar med Bygg & Konsults hållbarhetsarbete och det vi strävar efter, säger Ulf Levinsson, projektledare på Bygg & Konsult.

I det gamla Prippshuset i Högsbo industriområde har Bygg & Konsult under snart två månaders tid arbetat med en hyresanpassning av det som ska bli BatteryLoops drygt 3500 kvadratmeter stora produktionslokal för energilager. I lokalen ska det även byggas kontor med konferenslokaler och kök.

BatteryLoop är ett svenskt, relativt nystartat företag som tar vara på uttjänta batterier från eldrivna fordon; däribland elbilar och truckar.

– Batterierna har oftast mer kapacitet kvar än vad man kan tro, vanligen runt 75 procent när de behöver bytas ut. I stället för att batterierna går till återvinning ger vi dem ett nytt liv genom att utveckla nya produkter i form av energilager, som i sin tur kan användas av företag inom exempelvis fastighetsbranschen, säger Cecilia Dano, Head of Production på BatteryLoop.

Företaget är ett bolag i koncernen Stena Metall, och i sin tur Stena AB – vilket är en kund som Bygg & Konsult har arbetat med under många år.

–Det känns fint att ha fått förtroende att arbeta med detta projekt och inte minst med ett företag som skapar innovativa, cirkulära lösningar, säger Ulf Levinsson.

Trots att projektet inleddes relativt nyligen, börjar datum för färdigställande att närma sig. Utöver upprustningen av lokalerna har det gjorts en ramp på 150 kvadratmeter för truckar och andra fordon, så att de enkelt ska kunna komma in i lokalen.

– Samarbetet med Bygg & Konsult har fungerat fantastiskt bra. Det har genomgående varit en tydlig, informativ kommunikation och ett lösningsorienterat arbetssätt som verkligen har mött våra förväntningar, avslutar Cecilia Dano.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se