• Hem
  • Nyheter
  • Konstepidemin – inga konstigheter för Bygg & Konsult

Konstepidemin – inga konstigheter för Bygg & Konsult

June 8, 2023

Juni är här, vilket innebär startskottet för Bygg & Konsults nya, stora projekt: restaurering av den anrika Konstepidemin i centrala Göteborg. Uppdraget är såväl omfattande som utmanande, och planeras pågå under en längre tid.
– Vi räknar med att vara klara till nästa års sommarsemester, berättar projektledare Björn Hallersjö.

Upphöjt på en kulle i stadsdelen Annedal ligger föreningen, tillika ateljéområdet, Konstepidemin. Lokalerna, som långt tillbaka utgjorde ett sjukhus, byggdes 1886. Ungefär 100 år senare togs området över av Konstepidemin och är sedan dess ett konstnärsdrivet kulturcentrum, med ateljéer, gallerier och en restaurang. Här ska Bygg & Konsult genomföra en restaurering av lokalerna, på uppdrag av Statsfastighetsförvaltningen. Paneler, fönster och tak står på agendan, men också målning. Projektledare Björn Hallersjö redogör för vilka utmaningar det innebär att arbeta med så gamla fastigheter:

– Man kan inte bara byta saker hejvilt. Det är väldigt gamla hus, varav en del är K-märkta och utsmyckade med snickarglädje. I första hand vill vi reparera och laga, men vissa delar behöver bytas ut. Då får vi gå tillbaka och kolla på originalritningarna från 1886.

K-märkta byggnader är dock inte den enda utmaningen. Under projektets gång kommer verksamheten att pågå som vanligt, med öppen restaurang och hyresgäster som vistas i lokalerna. Det innebär ett extra stort säkerhetsansvar, vilket Bygg & Konsult tar på största allvar.

– Det medför alltid en säkerhetsrisk med en tredje part på plats. Vi sätter upp avspärrningar, så att det blir tydligt för besökarna vilka områden vi arbetar på. Inte minst när vi är uppe på taken och jobbar, där vi skyddar över dörrar och andra ytor med förbipasserande. Det gäller att ha koll på vad man gör – och med oss på plats kan besökarna känna sig trygga, konstaterar Björn.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se