• Hem
  • Nyheter
  • Renovering av kostall – ett uppdrag med tidspress

Renovering av kostall – ett uppdrag med tidspress

July 7, 2023

Sommaren är här och korna tar det lugnt ute på grönbete – men det gör inte Bygg & Konsult. Ett av sommarens stora projekt innefattar nämligen renovering av ett kostall, där hela insidan rivs ut, för att sedan gjuta nya matbord, montera nya vattenstationer och bygga ny inredning.
– Det är ett roligt, men utmanande, projekt eftersom det finns en definitiv deadline; korna ska ju in från grönbetet efter sommaren, säger Lasse Carlsson, gruppchef på Bygg & Konsult.

I Askesby ligger ett kostall som Bygg & Konsult började arbeta med i juni. All stallinredning ska rivas ut, från gamla matbord till inhägnader för djuren. Därefter ska nya matbord gjutas, nya vattenstationer monteras och ny inredning till korna sättas upp. Stora delar av fasadbeklädnaden kommer också bytas ut, i syfte att förbättra ventilationen för djuren. Andra insatser kommer också göras för att underlätta utfodring av djuren och renhållningen. Bland annat ska ett kondensskydd tillförs i taket för att förhindra mikrobakteriell påväxt.

– När det är djur som ska bo i lokalen är det mycket man måste tänka på, nästan mer än när det är människor, skrattar Lasse Carlsson.

Gården arrenderas av Emil Hjalmarsson som sköter den löpande driften. Göteborgs Stad, närmare bestämt Exploateringsförvaltningen, är i sin tur beställare. Projektet kommer dock med vissa utmaningar.

– Det är ett så kallat sällanprojekt, med andra ord inte den typ av arbete som vi gör regelbundet. Jag har arbetat med liknande uppdrag förut, men det var många år sedan. Det förutsätter att vi är mer undersökande i vårt arbete, vilket både är spännande och utmanande, säger Lasse.

Uppdraget har en strikt deadline, med tanke på att den sammanfaller med att korna ska in från sommarbetet i slutet av september. Det blir mycket jobb under sommaren, men Lasse är inte orolig över tidsplanen:

– Det går bra hittills och vi har kommit i gång fint, även fast det är en ny typ av projekt. Jag tror och hoppas att det kan leda till fler liknande uppdrag i framtiden.

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se