• Hem
  • Nyheter
  • Utmaningarna med att bedriva två verksamheter under samma tak

Utmaningarna med att bedriva två verksamheter under samma tak

January 12, 2023

Bevego, grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation, sitter som hyresgäster i lokalerna på Kryptongatan i Mölndal. Bygg & Konsult är på plats för att totalrenovera fastigheten, samtidigt som Bevegos verksamhet kommer att pågå som vanligt under hela projektet.

Med en fastighet uppdelad i tre delar sitter nu Bevego och arbetar för fullt i den mittersta delen, medan Bygg & Konsult är i full gång med byggnationen utanför i de två andra delarna. Med det största störningsmomentet, rivningen, avklarat står nu Bygg & Konsult inför utmaningen att bedriva verksamhet – samtidigt som Bevego ska göra detsamma.

– Det är utmanande med två verksamheter under samma tak, speciellt när vår del av arbetet har en tendens att väsnas lite mer jämfört med deras. Hittills har det gått jättebra, det värsta är redan gjort och nu står vi inför den stora utmaningen att anpassa vår arbetsprocess efter deras verksamhet, berättar Linnea Kiiskinen som är en av projektledarna.

Att planera en byggnation av en fastighet med pågående verksamhet kräver extra mycket planering. Förutom att arbetet behöver pågå runt verksamheten måste Bygg & Konsult dessutom ta hänsyn till att både el och ventilation ska fungera som vanligt. När de omkringliggande delarna av fastigheten står klara kommer Bevegos verksamhet att förflyttas för att hela fastigheten ska kunna bli färdig. Delar som i dagsläget renoveras ska bli kontor, butik och lager.

Planering in i minsta detalj

På utsidan av fastigheten ska Bygg & Konsult dessutom bygga ett ovanligt stort skärmtak. Med stabila smideskonstruktioner planeras skärmtaket bli sju meter djupt, och kommer att löpa längs med hela fastigheten som är 60 meter lång.

Projektledarna Linnea Kiiskinen och Lasse Karlsson, har behövt planera byggnationen noggrant in i minsta detalj. I planeringen har man behövt ta hänsyn till hyresgästernas verksamhet, vilket har inneburit precision som annars inte behöver beaktas. Beställaren är Corem Properties och renoveringen av fastigheten, som ligger på Kryptongatan i Mölndal, förväntas avslutas lagom till sommaren 2023.

 

Offertförfrågan?

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer.

Post- & besöksadress

Kärrlyckegatan 24, 418 78 Göteborg

E-post

kontor@byggochkonsult.se

Telefon

031-80 01 25

B & K Group AB

B & K Group AB är vårt moderbolag, i vår koncern ingår fyra dotterbolag alla med sin unika inriktning och kompetens. Tillsammans har vi det stora bolagets kompetens och resurser, där vi kan hjälpa våra kunder med kostnadseffektiva helhetslösningar.

Faktureringsadress

Bygg & Konsult i Väst AB
FE 9837
838 76 Frösön

Org nr: 556376-6129
VAT no: SE556376612901

faktura@byggochkonsult.se
Bankgiro 5646-0645

Anmärkning på våra fakturor skall göras inom 8 dagar. Godkänd för F-Skatt.

© Bygg & Konsult i Väst AB 2023
Webbplats av Joomlaproffs.se